Vakantiewoning nabij het toeristische bedevaartsoord Rocamadour! Delen:Delen:Geplaatst op 23/02/2015

Rocamadour, na Lourdes het meest bezochte bedevaartsoord van Frankrijk, een wonderbaarlijke plek!

De rots van Amadour, is de letterlijke vertaling van Rocamadour. De naam van deze heilige plaats komt door Sint Amadour die deze bergrots uitkoos om er een kluizenaarsbestaan te gaan leiden. In de 12e eeuw werd zijn lichaam geheel intact aangetroffen in een tombe in de bergwand die nog te bezichtigen is. Zijn lichaam werd in de kapel gelegd waar men op zijn wederopstanding wachtte... Later werden de restanten van broeder Amadour verbrand door de protestanden tijdens een van de vele godsdienstoorlogen.

Door de ontdekking van de tombe van Sint-Amadour en de aanwezigheid van de Zwarte Madonna werd Rocamadour al tijdens de Middeleeuwen een zeer populair bedevaartsoord op weg van Noord-Europa naar Santiago de Compostella. Onder de beroemde pelgrims, koning Lodewijk de Heilige en Hendrik III van Engeland, die in Rocamadour op wonderbaarlijke wijze genezen zou zijn van een ziekte.

 

In en rond Rocamadour is er veel te beleven voor elk wat wils:

  • La Foret des Singes - Wandel doorheen een echt apenbos 
  • Rocher des Aigles - Roofvogelreservaat + liveshow met grote roofvogels
  • Durandal - middeleeuwse liveshow met paarden over Ridder Roeland en het zwaard Durandal
  • Grottes des Merveilles
  • Rocamadour Adventure - verplaats u van boom tot boom via 6 verschillende aventurenparcours( voor alle leeftijden vanaf 3 jaar). Dit park heeft de langste deathride van de Dordogne (250 meter)

 

!=> ONZE EIGEN TIPS EN BEVINDINGEN:

Rocamadour ligt slechts op 20 minuten rijden van onze vakantiewoning in Loubressac. Dit middeleeuws stadje bezoeken is een ware must. Een eerste keer halt houden doe je bij aankomst in het dorpje L'Hospitalet. Je hebt er een prachtige uitzicht op Rocamadour en de vallei van de Alzou. Het park van de Foret des Singes ligt net naast L'Hospitalet.  Wij raden verder aan om de parking bovenaan Rocamadour te gebruiken, er is er altijd plaats. Je passeert er ook de ingang van de Rocher des Aigles en de live spektakel van Durandal. Eens geparkeerd kan je het kasteel van Rocamadour bezoeken, vanop de uitkijkmuur heb je een duizelingwekkend zicht recht naar beneden om Rocamadour. Een wandeling via de kruisweg of een lift brengt je vervolgens diep binnenin het heiligdom van de Parvis des Eglises