Insectopia, maak er kennis met de ongelooflijke wereld van de insecten! Delen:Delen:Geplaatst op 17/06/2014

Op wandelafstand van de vakantiewoning is Insectopia terug te vinden. In Insectopia, je leert er met plezier kennis maken met de ongelooflijke wereld van de insecten! Bovenop de collectie levende insecten, hebben ze ook fascinerende interactieve displays, zoals 'insecten en camouflage', 'de geschiedenis van de cochenille', 'insecten onder de microscoop', 'de insecten deden het als eerste' en 'Insectgeluiden'!

Tarieven:

Volwassenen: 6,50 euro
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar: 3,50 euro 
Kinderen < 4 jaar: Gratis 

Waar:

Insectopia ligt is terug te vinden in Padirac op zo'n 50 meter van de Gouffre de Padirac.

Openingsuren:

Insectopia is elke dag open vanaf 30 maart tot 11 november
Openingsuren van 10u00, laatste toegang 18u00, in de maanden juli & augustus is dit 19u00

 

Enkele Insectopia bewonders:

Wandelende takken - Tussen onze collectie Wandelende Takken, heeft het Australische Wandelend Blad (Extatasoma tiaratum) een eigenaardige manier om zich voort te planten. 

De eitjes worden als zaadjes op de grond van het woud uitgespreid. Een speciale geur trekt een bepaalde mierensoort aan, die de eieren verzamelt en veilig en warm in zijn nest bewaart, totdat ze klaar zijn om uit te komen. Deze wandelende takkensoort heeft dus een manier gevonden om zijn nakomelingen door anderen insecten te laten opvoeden en beschermen!

Reuze-duizendpoten - Onder onze interactieve schermen, laten de "De Olympische Spelen" u `s werelds grootste duizendpoot zien, de Afrikaanse Reuze Miljoenpoot (Archispirostreptus Gigas). Hij kan tot 20 cm lang worden en is een ongevaarlijke vegetarian, wiens lievelingsgerecht komkommer is. Alhoewel mensen denken dat een duizendpoort 1000 poten heeft, is niets minder waar. Zo heeft deze soort maar ongeveer 400 poten, terwijl het record 762 is! Eigenaardig genoeg heben duizendpoten steeds een oneven aantal paar poten: een kant heeft dus een extra paar!

Bidsprinkhaan - De Bidsprinkhaan is een bloeddorstige veelvraat, die alles verslindt wat beweegt. Onze Bidsprinkhanen worden gevoed met gekweekte krekels en fruitvliegen, welke ze in 1/100ste van een seconde vangen met hun bliksemsnelle poten. Al onze Bidsprinkhanen leven alleen: niet alleen verslinden ze alles wat beweegt, ze eten ook hun eigen soort. Het zijn dus kannibalen!

Fruitkevers - Insecten hebben een gigantische waaier van kleuren, die op verschillende manieren tot uiting komen: van het ongelooflijke electrisch blauw van de Morphovlinder tot de metaalachtige glans van deze Fruitkevers. 

Sprinkhanen - Neem een kijkje in de vitrine van de sprinkhanen bij het binnenkomen van het museum. 
De Treksprinkhanen (Locusta Migratoria) kunnen zich verzamelen in zwermen tot wel 1 miljard en 
zo hele oogsten in Equatoriaal Africa vernietigen. Gelukkig bewaren wij onze sprinkhanen veilig 
achter glas: droog en op 35C! (Hierbuiten zouden ze niet kunnen overleven; bij de eerste temperatuurdaling 
zouden ze allemaal sterven.)

Lekker!

Insecten staan al duizenden jaren op het menu van verschillende culturen. 
Voor sommige mensen zijn ze zelfs het meest smaakvolle gerecht! 
Deze vitrine brengt voorbeeldenuit de hele wereld samen: zoals met chocolade overgoten mieren, 
gefrituurde zijderupsen, lollies met Tequilasmaak en een echte Mescal worm! 
Als het idee van eetbare insecten u wel aanstaat, kan u in onze museumwinkel enkele van deze insecten-hapjes kopen, voor uzelf of als wel heel origineel geschenk voor familie en vrienden!

 

ONZE EIGEN TIPS EN BEVINDINGEN:

Wanneer je de Gouffre de padirac bezoekt neem dan ook een bezoekje aan Insectopia, leuk voor alle leeftijden en zeker niet duur. Wens je een wandeling te maken vanaf onze vakantiewoning? 
Dit kan via fijne wandelpadjes die je tot aan de Gouffre de Padirac en Insectopia brengen. 
Ook bij minder weer zijn deze trekpleisters ideaal om te bezoeken.