Gouffre de Padirac, zeker bezoeken tijdens uw vakantieverblijf in Loubressac! Delen:Delen:Geplaatst op 26/06/2014

Net achter het domein van de vakantiewoning loopt een wandelpad dat uitkomt op de site van de Gouffre de Padirac (wandeling van 4,5 km). 

Langs de Franse rivieren Dordogne en de Lot zijn behoorlijk wat grotten te bezoeken, maar de Gouffre de Padirac is geen grot zoals alle anderen. De ingang bestaat uit een enorm gat in de grond van bijna 100 meter diep. Je kan de grot afdalen per lift als met de trap. Eens beneden gaat het bezoek verder te water. Een professionele gids brengt u per gondel diep tot in het hart van de grot naar indrukwekkend grote zalen. Hij informeert u over het ontstaan van de grot en al zijn bijzonderheden. Zoals de zogenaamde Grande Pendeloque. Dit is een enorme steen van ongeveer 60 meter hoogte. Beneden in de grot is er een constante temperatuur van 13 graden Celcius. Een bezoek aan de Gouffre de Padirac zal u nog lang bijblijven!

Openingsuren van Gouffre de Padirac voor 2014:

Van 7 april tot 30 juni : 9u30 - 18u30*
Van 1 juli tot 31 juli : 9u30 - 20u*
Van 1 augustus tot 31 augustus : 8u30 - 20u30pm*

Op dinsdag 7, 14, 21 en 28t augustus : 8u30 - 21u30*
Van 1 september tot 7 november : 10u00 - 18u00*

* Let op de loketten gaan dicht 1u30 voor sluitingstijd.

Korte geschiedenis van Gouffre de Padirac

De schacht van Padirac werd op 9 juli 1889 voor het eerst verkend door de beroemde Franse speleoloog Edouard-Alfred Martel. Hij en zijn 4 metgezellen bereikten met behulp van een touwladder de bodem van de 100 meter diepe schacht. In de volgende jaren zouden meerdere verkenningen volgen. Op 10 april 1898 werd de grot officieel opengesteld voor het grote publiek. Ook deze grot heeft als vele andere zijn eigen legende. Volgens deze legende, is de schacht van Padirac ontstaan doordat de duivel op de grond stampte om de Heilige Saint Martin uit te dagen. Als de Heilige in staat zou zijn om van de ene kant van de schacht naar de andere kant te springen, zou de duivel de zielen van de verdoemde slaven van de Hel afstaan aan de Heilige. De Heilige slaagde in deze missie, waarna de duivel volgens de legende afdaalde in de schacht, om vervolgens nooit meer aan het aardoppervlak te verschijnen.

 

!=> ONZE EIGEN TIPS EN BEVINDINGEN:

Gouffre de Padirac is een aanrader voor jong en oud. Het kan er wel erg druk zijn, om het lange aanschuiven te vermijden kan je best de kaartjes online kopen of ze daags voordien aanschaffen, zo hoef je niet in de rij voor de kassa te staan. Door de Gouffre de Padirac 's morgens te bezoeken kan je ook de drukte vermijden. Verder raden wij aan een trui of jas mee te nemen tijdens het bezoek. 

Vlak naast de Gouffre ligt Insectopia, maak er kennis met de wondere wereld van de insecten. Insectopia ook best een bezoekje waard.