Tips & Nieuwtjes, over de bezienswaardigheden in de omgeving 

Graag geven wij jullie vakantie extra glans door het geven van enkele aan te raden uitstappen:

Adieu, au revoir...

Geplaatst op 07/01/2021

Beste, onze vakantiewoning wordt niet meer verhuurd... Wij verwijzen jullie vanaf heden graag door naar de nabij gelegen buren: http://www.vakantiezuidfrankrijk.be Deze bieden tevens in LOUBRESSAC een top vakantiewoning aan voor 8 personen met een privé zwembad! Hierbij alvast een foto als voorsmaakje, neem zeker een kijkje! Bedankt voor de voorbije fijne vakantiejaren!


Vakantiewoning huren nabij Brive la Gaillarde, Frankrijk

Geplaatst op 27/04/2017

Vakantiewoning te huur in de omgeving van Brive la Gaillarde. De vakantiewoning ligt in het pittoreske dorpje Loubressac en bestaat uit 2 woningen die samen of apart gehuurd kunnen worden. Geschikt voor families van 4 tot 19 personen!

Château de Castelnau-Bretenoux, waar kinderen zich koning wanen...

Geplaatst op 23/03/2017

Château de Castelnau ligt in het dorpje Prudhomat op zo'n 3 kilometer van Bretenoux. Dit kasteel werd in de 12de eeuw gebouwd door de baronnen van Castelnau rondom de massieve donjon. Vanaf de ommuring heeft u een prachtig uitzicht over de vallei van de Dordogne en omgeving. Met zijn gigantische verdedigingssysteem is het driehoekige Château de Castelnau-Bretenoux een van de beste voorbeelden van middeleeuwse militaire architectuur.

Vakantiewoning nabij het toeristische bedevaartsoord Rocamadour!

Geplaatst op 23/02/2015

Rocamadour, na Lourdes het meest bezochte bedevaartsoord van Frankrijk, een wonderbaarlijke plek! De rots van Amadour, is de letterlijke vertaling van Rocamadour. De naam van deze heilige plaats komt door Sint Amadour die deze bergrots uitkoos om er een kluizenaarsbestaan te gaan leiden. In de 12e eeuw werd zijn lichaam geheel intact aangetroffen in een tombe in de bergwand die nog te bezichtigen is...

Een aan te raden daguitstap naar het departement Dordogne

Geplaatst op 06/12/2014

Iets ten zuiden van Montignac valt een van de mooiste landschappen van de Dordogne te bewonderen. In La Roque Saint-Christophe in de gemeente Peyzac-Le-Moustier is een hoge rots te zien van bijna 1 km lang en 100 meter hoog. In de rots zijn er 5 terrassen en verschillende schuilplaatsen terug te vinden. Deze ontstonden miljoenen jaren geleden door de erosie van de rivier de Vézère en vooral door de inwerking van de vorst op het kalksteen tijdens de ijstijden...

In de gouden eeuw gingen de vaten 'Black Wine' uit de Cahors wijnstreek de hele wereld rond.

Geplaatst op 05/11/2014

Voor de wijnliefhebbers is het prachtige Cahors zeker een bezoekje waard. Cahors is de hoofdstad van het departement Lot en ligt slechts op 50km rijden van onze vakantiewoning. Er zijn in deze toeristische trekpleister nog tal van monumenten terug te vinden uit de Romeinse tijd, maar is tegenwoording vooral bekend als het centrum van de beroemde AOC Cahors wijnstreek...

Figeac, wandelen doorheen duizend jaar geschiedenis.

Geplaatst op 11/10/2014

Figeac is naast Cahors de grootste gemeente in het departement Lot en was een van de snelst groeiende steden in de middeleeuwen, het lag namelijk op het kruispunt van Auvergne, Rouergue en Quercyijdens deze wandeling ga je op zoek naar 30 sleutels, deze brengen je spelenderwijs langs alle bezienswaardigheden van de stad. Deze wandeling doorheen de vele oude straten en steegjes ervaar je dan ook als een wandeling doorheen een middeleeuws openluchtmuseum.

Gouffre de Padirac, zeker bezoeken tijdens uw vakantieverblijf in Loubressac!

Geplaatst op 26/06/2014

Net achter het domein van de vakantiewoning loopt een wandelpad dat uitkomt op de site van de Gouffre de Padirac (wandeling van 4,5 km).  Langs de Franse rivieren Dordogne en de Lot zijn behoorlijk wat grotten te bezoeken, maar de Gouffre de Padirac is geen grot zoals alle anderen. De ingang bestaat uit een enorm gat in de grond van bijna 100 meter diep. Je kan de grot afdalen per lift als met de trap. Eens beneden gaat het bezoek verder te water. Een professionele gids brengt u per gondel diep tot in het hart van de grot naar indrukwekkend grote zalen...

Martel & zijn toeristische spoorweg van de Haut Quercy

Geplaatst op 25/06/2014

Martel is gelegen op de grens van drie voormalige provincies Quercy, Perigord en Limousin, bevindt zich in het noordelijkste kanton van de Midi-Pyrenees. Voormalige hoofdstad van de Graaf de Turenne heeft zijn middeleeuwse uitstraling behouden door zijn vele smalle straatjes en oude huizen. In Martel kan je nog tal van bouwwerken en monumenten aanschouwen uit de 12e en 14e eeuw. De stad heeft een opvallende sky-line met 7 middeleeuwse torens.    

Dierenpark Parc Animalier & Nature de Gramat voor jong en oud

Geplaatst op 17/06/2014

Parc Animaux & Nature de Gramat ligt in het hart van het Regionale Natuurpark van de Causses de Quercy tussen Rocamadour en Padirac. Op een kwartiertje rijden van onze vakantiewoning. Ontdek er meer dan 1.000 wilde dieren en huisdieren van alle Europese landen en dit op 40 hectare. Een bezoek aan het dierenpark duurt minimaal 2 uur en is het hele jaar open. De wandeling doorheen het park combineert het educatieve en culturele met ontspanning en dit voor de hele familie.

Eerste Vorige 1 2 Volgende Laatste